Siden virker kun i landscape mode

Tiden

Fredag, 12. august 2016 - 14:02 4 kommentarer

- en sjov størrelse. Den kan være lang, kort, løbe hurtigt, gå langsomt og jeg synes faktisk tit den gør lige det modsatte af, hvad man egentlig har brug for. En skøn og dejlig aften, hvor man bare hygger sig og nyder at være til. I denne situation løber tiden bare afsted.
Hvis man så skal noget ubehageligt og gerne vil have det overstået, ja så går tiden sommetider i sneglefart. Ja sådan opfører tiden sig ihvertfald gerne i forhold til mig.
Hvis man slår ordet TID op i ordbogen, så kommer denne betegnelse:

“Grundlæggende størrelse som måles i fx sekunder, timer, dage eller år, og som kan betragtes som en evig følge af begivenheder eller tilstande der tilsammen udgør fortid, nutid og fremtid undertiden opfattet som en fjerde, ikke rumlig dimension”.
En betegnelse der sådan set er nogenlunde til, at tage at føle på - vi kan ihvertfald nok blive enige om, at tid er noget vi ikke selv styrer. Den er hvad den er, og vi må få det bedste ud af den. En skønne dag har vi nemlig ikke mere.

Den føles ikke nødvendigvis ens for os alle. Det afhænger blandt andet af den mængde af dopamin, som ligger omkring hjernens synapser. Mere dopamin er lig med flyvende tid. Mindre dopamin er lig med tid der snegler sig afsted. Hvis Du vil vide mere om dopamin, kan du læse her.
For mit eget vedkommende fokuserer jeg ofte på, at få mest muligt ud af tiden.

Der er sket meget den sidste tid, som har gjort at jeg kom til, at tænke på netop dette med tid. Kender Du det med, at uanset hvordan tiden bliver brugt, så kan der opstå denne ubehageligt følelse af dårlig samvittighed i din krop. En følelse af, at uanset hvordan Du prioritere, så bliver tiden brugt forkert. Måske befinder Du dig i en situation, hvor Du har allermest brug for, at bruge tiden på dig selv, men det kan næsten forekomme som en umulighed.

Vi ved alle hvad tiden er for en størrelse samt, at det er en del af livet,så hvorfor vælger jeg at skrive om tiden her? Det gør jeg, da jeg absolut ikke må være den eneste som er “nervøs” for, at bruge tiden forkert. For ikke at nyde det nok, nå det vigtige, klare alt inden tiden er gået. Starter måske dagen med, at lægge en plan (eller den er lagt aftenen før), der sker uventede ting, humøret er måske ikke som forventet, og tiden smutter mellem fingrene på én. Så kan det ske, at man putter sig under dynen om aftenen med en fornemmelse af, at tiden den dag heller ikke blev brugt rigtigt. Nogle dage føler jeg endda, at jeg næsten jagter igennem alting for, at indhente tiden. Så det faktisk er noget, som kan løbe fra mig.
 

Snakkede med en veninde for nylig, og vi blev enige om, at vi godt kunne bruge et håndtag, som lige stoppede tiden i bare 5 min. 5 min som så kunne bruges på, at indhente det hele, så vi ikke behøvede at halse efter, når tiden begyndte igen efter endt pause.
Måske bør give sig selv en chance. Slappe lidt af, og vide med sig selv, at man gør det så godt man kan.

 

Lad mig høre Din holdning til tid

-  er du god til, at bruge tid på dig selv og prioritere det?

- hvad synes du om, at bruge 5 min om dagen på, at grine?

- Hvis du havde tid til det, hvad har du så mest lyst til at bruge den på?

 

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Spred budskabet

Del siden, så vi sammen kan forebygge og bekæmpe ensomheden

."Den usynlige hjælper"

Hvis du har behov for personlig vejledning til at komme videre.

Velkommen

Velkommen til Ensom-nejtak.dk
Du er meget velkommen til at informere os på mail@ensom-nejtak.dk, hvis du oplever fejl eller mangler. Benyt Jer af: support@ensom-nejtak.dk

Få indflydelse

Acute
Jeg modtager meget gerne ønsker om debatemner fra jer.
I skal endelig bare kontakte mig med ønsker og ideer. 
mail@ensom-nejtak.dk

hver dag!Husk at forsøge, at nyde det