Siden virker kun i landscape mode

Sociale kompetencer - og deres betydning

Onsdag, 17. august 2016 - 19:08

Det der med sociale kompetencer - det er et flot udtryk, som de fleste har hørt og ofte støder på. Men hvad dækker det over? Sociale kompetencer dækker over vores balancering mellem egne behov og behovet hos andre eller det fællesskab vi befinder os i.
Hvis du er i stand til, at mærke og lytte til dine egne behov, mens du er aktivt deltagende i samspillet med andre, så har du stærke sociale kompetencer.

At være stærk social kan også betyde, at du sommetider kan tilsidesætte egne behov for, at tilgodese andres/ fællesskabets behov. Eksempelvis hvis du er en god ven, og støtter op omkring din ven/venindes ønske, også selvom din private holdning til det pågældende emne er anderledes. Samtidig er det vigtigt, at du respekterer dig selv, så du ikke bare følger med de andre, og derved går over dine egne grænser.

Her på sitet kommer din relationskompetence i spil. Det betyder, at du kan prøve at tage kontakt til andre, udvikle venskaber og fastholde det på sigt.

Det er her hos os ikke afgørende, om du har gode sociale kompetencer. Det er derimod afgørende, at du er klar over, at du kan arbejde med dem og blive stærkere socialt.

Nogle er generte og indadvendte, andre har oplevelser med i bagagen, som har gjort dem nervøse for mødet med andre mennesker. Det er naturligt, at trække sig i disse situationer. Her kommer mødet så med sociale kompetencer og ensomhed. Det handler her om, at turde. Turde prøve at styrke sine sociale kompetencer og prøve at række ud til andre mennesker.

Forsøg at se din ensomhed i øjnene og tag en beslutning om, at det ikke må komme til at kontrollere dit liv. Hos os kan du stå ved dine følelser - vi arbejder alle med, at ensomheden ikke skal styre vores liv - uanset om vi mærker ensomheden selv, om den har spillet en afgørende rolle for os tidligere i vores liv eller om vi arbejder med målet om at støtte andre. Ensomhed over længere tid, kan være ødelæggende for livsglæden og selvværdet. Herinde kan du være ganske rolig - uanset hvad ensomhed er for dig og hvad det fylder, så er det okay. Det er både accepteret og respekteret her.

Hvis ensomheden fylder hos dig, så kan du forsøge at, tag små skridt. Tag kontakt til en anden bruger, og start med smalltalk. Dine indtastede oplysninger vil hjælpe dig med at finde nogen, som interesserer sig for det samme som dig, og så har du udgangspunktet. Husk ligeledes at være åben overfor andres kontakt til dig, og lad muligheden for en relation stå åben, hvad enten det så udvikler sig til venskab eller ej.

Det vigtigste er, at du prøver at "presse" dig selv en smule, uden at komme derud, hvor du får det dårligt af det krav du stiller dig selv rent socialt. Du udvikler dig bedst i tryghed - Vi er her for dig!

 

Spred budskabet

Del siden, så vi sammen kan forebygge og bekæmpe ensomheden

."Den usynlige hjælper"

Hvis du har behov for personlig vejledning til at komme videre.

Velkommen

Velkommen til Ensom-nejtak.dk
Du er meget velkommen til at informere os på mail@ensom-nejtak.dk, hvis du oplever fejl eller mangler. Benyt Jer af: support@ensom-nejtak.dk

Få indflydelse

Acute
Jeg modtager meget gerne ønsker om debatemner fra jer.
I skal endelig bare kontakte mig med ønsker og ideer. 
mail@ensom-nejtak.dk

hver dag!Husk at forsøge, at nyde det