Siden virker kun i landscape mode

Kan ensomhed brydes?

Torsdag, 4. august 2016 - 15:19

Kan ensomhed brydes? Bør man være alene med sin følelse? Hvordan kommer man videre, hvis følelsen af, at være ensom fylder ens krop og sind?
Disse spørgsmål, samt mange flere, er grundlæggende for hele dette tiltag, hvor vi siger nej tak til ensomheden.
Uanset, hvor meget man fyldes af en tanke eller følelse, så må der da være en vej ud - det handler om, at finde den. Om at turde, og om at forsøge. Intet kommer til den, som lader stå til. Lyt til din krop og dit sind, og tag skridtene i det tempo, som du føler du kan overskue.

Psykolog Ditte Charles fra Psykiatrifonden skriver om netop dette. Om at bryde ensomheden, vise sin sårbarhed og række ud efter andre mennesker.

Det at føle sig ensom, at være ufrivillig alene, er en følelse mange kender til i større eller mindre grad. Mange finder trøst i tanken om, at de bestemt ikke er alene.

Det kræver mod og styrke, at bryde med ensomheden, og Ditte Charles har udarbejdet en liste med 17 punkter til hjælp. Disse punkter er gode råd til, hvordan du kan slippe af med ensomheden. Der er mange forskellige øvelser, som du kan give dig i kast med lige fra smalltalk, hobby, køb af kæledyr og brug af internettet.

Vigtigst af alt er, at du handler på dine følelser, forsøger at motivere dig selv og ser, om du kan undgå at synke hen i din ensomhed.

Tak fordi Du er med os her på ensom-nejtak.dk.

Redaktøren
 

Læs mere her på Psykiatrifondens hjemmeside:

http://www.psykiatrifonden.dk//faa-hjaelp/taenk-dig-staerk/ensomhed/enso...
http://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp/taenk-dig-staerk/ensomhed/gode-...

Spred budskabet

Del siden, så vi sammen kan forebygge og bekæmpe ensomheden

."Den usynlige hjælper"

Hvis du har behov for personlig vejledning til at komme videre.

Velkommen

Velkommen til Ensom-nejtak.dk
Du er meget velkommen til at informere os på mail@ensom-nejtak.dk, hvis du oplever fejl eller mangler. Benyt Jer af: support@ensom-nejtak.dk

Få indflydelse

Acute
Jeg modtager meget gerne ønsker om debatemner fra jer.
I skal endelig bare kontakte mig med ønsker og ideer. 
mail@ensom-nejtak.dk

hver dag!Husk at forsøge, at nyde det