Siden virker kun i landscape mode

Indre robusthed

Tirsdag, 27. september 2016 - 15:31

Trivsel, stress, lykke, positivitet, robusthed, sund levevis - Der bliver smidt om sig med ord og betegnelser for, hvad vi skal og bør indeholde som mennesker, og hvad vi skal have fokus på for, at nå frem til “det gode liv”.

Der er ikke meget tid eller overskud til, at nå at tænke sig om eller mærke efter, før man kan få fornemmelsen af, at komme bagefter. Vi lever i en virkelighed, hvor tiden ikke står stille og toget kører virkelig hurtigt. Det kan sommetider føles som om, at vi handler om at kæmpe for, at blive på toget, for ellers bliver man smidt af og det kan virke helt uoverskueligt, hvis man så skal gøre sig forhåbninger om, at indhente toget igen for at være oppe forrest sammen med de andre succesfulde mennesker. Jeg er selv et menneske, som skal nå rigtig meget. Ønsker mig ofte flere timer i døgnet, selvom jeg også prøver at huske mig selv på, at det handler om at leve, om at trække vejret. Jeg er klar over, hvor vigtigt det er, at smile og grine hver dag, men det bliver rigtig kompliceret, når det at smile virker som et job i sig selv.

Faldt over en spændende artikel om stress og robusthed fra psykiatrifonden, som handler om det her med stress, men også om hvordan vi finder en plads i denne fortravlede tilværelse, hvor vi kan passe ind. Robusthed er noget, som har været oppe at vende meget på det sidste. Nogle omtaler det, som det NYE SORT. Vi bør alle være robuste, og ofte bliver ordet brugt i den forstand, at vi skal kunne holde til det meste. Magte stress og voksende krav fra både job og familie, og kunne stå model til psykisk hårde arbejdsmiljø, hvor vi lægger den menneskelige side inden vi stempler ind, og kun har fokus på, at klare arbejdet uden problemer og helt bestemt uden at knække. I denne artikel handler robusthed om indre robusthed, hvor ordet i stedet for beskriver vores evne til, at sætte grænser for os selv, og en viden om, at vi kan forandre kun det, som vi selv kan forandre. Dermed kan man næsten sige, at indre robusthed er lig med indre styrke og tro på sig selv - hviler mere i sig selv. En interessant anvendelse af ordet, som jeg ikke før har stødt på.

Værn om dig selv og dit liv nok til, at se de valg der er, og det er næsten altid et valg.

Du kan læse artiklen her.

Spred budskabet

Del siden, så vi sammen kan forebygge og bekæmpe ensomheden

."Den usynlige hjælper"

Hvis du har behov for personlig vejledning til at komme videre.

Velkommen

Velkommen til Ensom-nejtak.dk
Du er meget velkommen til at informere os på mail@ensom-nejtak.dk, hvis du oplever fejl eller mangler. Benyt Jer af: support@ensom-nejtak.dk

Få indflydelse

Acute
Jeg modtager meget gerne ønsker om debatemner fra jer.
I skal endelig bare kontakte mig med ønsker og ideer. 
mail@ensom-nejtak.dk

hver dag!Husk at forsøge, at nyde det